Bekend van onder meer


 

Karachi — Londen — Den Haag

Op zijn 16e verruilde Papa Kazmi Pakistan voor Europa, waar hij begon aan zijn levenslange reis, zijn passie najagend: pure food.

Na een jeugd vol cricket op de straten van Karachi begon Shahzad ‘Papa’ Kazmi aan zijn grote avontuur in Europa: ‘Ik wilde de wereld overDus kocht ik een ticket, vloog naar London, en besloot ik Nederland te ontdekken. Hier ontmoette ik een jonge Nederlandse dame, op het strand van Scheveningen. Zij werd mijn vrouw.

Toeval of niet, die ontmoeting was in een restaurant. Kazmi bleef voor altijd in Nederland, waar hij vanaf het eerste moment in de horeca werkte. Van beroemde lokale bistro’s als Visrestaurant de Ducdalf tot 5-sterren hotels zoals het Kurhaus, hij maakte het allemaal mee. Met meer dan veertig jaar ervaring op zak maakte hij zijn droom waar om samen met zijn kids een restaurant te runnen. Hills & Mills‘ opende in 2012, in Delft.

 

‘Het gaat maar door.’ —  Papa Kazmi

 

Net als thuis

Thuis is waar je hart ligt? Voor Kazmi, vader van 4, is de keuken het hart van zijn huis: ‘Ik houd ervan om gasten blij te maken en zich thuis te laten voelen. Dit betekent koken vanuit de ziel, met een persoonlijk tintje. Voor mij is er nooit een middenweg als het om eten gaat. Elke maaltijd moet een feest zijn. Al mijn gerechten zijn huisgemaakt, bereid met uitsluitend verse ingrediënten die ik persoonlijk selecteer en koop. Kookboeken? Niet voor mij! Ik doe alles op gevoel.’

 

‘Als het resultaat niet goed is, probeer het dan gewoon nog een keer.’ — Papa Kazmi

 

Puur

Kazmi’s keuken

Wat is dan het geheim van Papa’s keuken? Het is de unieke combinatie van traditioneel Indiaas en Europees, gebaseerd op jarenlange ervaring. Van zijn moeders’ naan in Karachi tot een perfecte bouillabaisse van een oude Franse collega in de haven van Scheveningen, en alles daar tussenin.

Label

Decennia na het begin van zijn reis is Papa nog even energiek als aan de start. In zijn missie om zijn pure kookkunsten te verspreiden is zijn eigen label ontstaan. Nu kan ook jij koken op de unieke manier van Papa Kazmi!

 

Check zijn cafe